Kunstenaar

Fiona Zondervan

beelden

 » Fiona Zondervan

Fiona Zondervan (Groningen, 1963) is al meer dan vijfentwintig jaar beeldhouwer van dieren. Haar beelden zijn levendig en krachtig van aard. Ze zijn vervaardigd met een groot inlevingsvermogen die de uiterlijke verschijning en het innerlijke karakter van elk dier recht doet.

Naast het maken van beelden in brons hakt Fiona ook beelden uit steen. Deze materialen vereisen ieder een totaal andere werkwijze. Dat is meteen ook de reden wat haar er zo in aantrekt. Bij steen moet het beeld als het ware uit de materie worden bevrijdt. Het bronzen beeld wordt gegoten na eerst in boetseerwas te zijn opgebouwd. Het boetseren biedt ruimtelijk andere mogelijkheden qua expressie, vorm en bewerking van de huid van het materiaal.

Fiona maakt veel beelden van vogels. Recentelijk maakte zij beelden van de Andescondor en de Sperweruil, geobserveerd tijdens roofvogelshows. Ook zoogdieren blijven favoriet, de Schotse Hooglander en de Miereneter zijn daar goede voorbeelden van.
Deze beelden kunnen alleen maar worden gemaakt door iemand die van dieren houdt. Fiona verdiept zich soms jaren in een dier(soort) alvorens deze in brons of steen te vereeuwigen. Het gaat niet zozeer om een gelijkenis; door vormstudie laat Fiona het bestudeerde dier als het ware opnieuw ontstaan, en, ook al is het allemaal suggestie, de gestalte treft dan des te meer.

Fiona Zondervan werkt aan koningsgier

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Pin It on Pinterest

Share This