Kunstenaar

Frits-Jan Maas

schilderijen en keramiek

 » Frits-Jan Maas

Frits-Jan Maas (Den Burg, Texel, 1958) tekent sinds zijn vroege jeugd al dieren en later ook strips. Rond zijn zestiende  jaar raakte hij besmet met het vogelkijken-virus en ging van deze dieren dan ook tekeningen en schilderijen maken.
Na zijn opleiding in Amsterdam maakte hij illustraties voor allerlei vogeltijdschriften en –publicaties.
Zijn keramische, natuurgetrouwe beeldjes van vogels vinden gretig aftrek onder vogelaars en verzamelaars.
Vermeldenswaard zijn zeker ook de illustraties voor de cd-rom ‘The Lemurs of Madagascar and the Comoros’, waarvan de originele tekeningen zijn aangekocht door de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam, afdeling Bijzondere Collecties.
In 2004 deed hij mee aan de expositie ‘Sur les traces d’Audubon’ in Nantes. Voorts maakte hij de tekeningen voor de boekjes voor beginnende vogelkijkers ‘Vogels voor elke dag’ (met Johan Bos) en ‘Vogels kijken is geluk’ van Nico de Haan.

Frits-Jan doet mee aan exposities in Nederland (Wild in de Natuur, Enschede, Natuurlijk Natuur in Westzaan) en Frankrijk (Lyon, Abbeville, waar hij de publieksprijs won).
In 2001 was hij een van de deelnemende kunstenaars aan het project ‘Texel in schoonheid verbeeld’, een initiatief van Harrie Wuis.

Vanaf 2000 is hij vooral bezig met het maken van illustraties voor informatiepanelen in natuurgebieden van Staatsbosbeheer (zoals het Nationale Park Duinen van Texel en de Oostvaardersplassen) en andere natuur- en milieuorganisaties. Ook maakt hij met enige regelmaat tekeningen in opdracht van Vogelbescherming Nederland.

Frits-Jan Maas is getrouwd met Mirella Clement en heeft 2 kinderen en woont sinds 1994 in Alkmaar. Regelmatig gaat hij op zijn fiets erop uit om vogels te kijken, te fotograferen en te tellen. Schetsen in het veld doet hij niet, alleen thuis achter zijn tekentafel kan hij zich voldoende concentreren om de vogels te tekenen die hij gezien heeft.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Telefoon:

Pin It on Pinterest

Share This