Kunstenaar

Henk Tichelaar

etsen

 » Henk Tichelaar

Het eerste geluid wat ik mij bewust herinner is het getsjilp van de mussen uit de kastanjeboom achter het huis in de tuin bij mijn grootouders. Een arbeidershuis langs een kanaal in een grootschalig landbouwgebied op de grens van Drenthe en Groningen. Later zal daar wel een koerende duif bijgekomen zijn. En het zachte gesnater van wat eenden uit het stadspark, in de stad, waar het huis van mijn ouders was.
Ik heb altijd een beetje gezworven tussen de stad en het landschap daarbuiten. Op die tochten, een tijd lang excursies genaamd, als lid van een natuurvereniging voor natuurstudie heb ik de meeste kennis over vogels opgedaan. En de fascinatie is gebleven. De enorme rijkdom aan ervaringen en belevenissen buiten heb ik toch wel aan deze gevederde vrienden te danken. Mijn prenten zijn over het algemeen impressies van deze indrukken.
Ik handteer zowel de droge naald techniek als het etsen. Waarbij ik de prentjes soms achteraf inkleur. Sinds kort maak ik gebruik van het elektrolytisch etsen, een stuk beter voor het milieu.
De oplagen zijn niet al te groot. Meestal maar een paar afdrukken.
Van Grafiek vind ik het ambachtelijke fijn. Dit structureert; je komt in een soort cadans met de techniek. Er is even afstand tijdens het drukken voordat je het resultaat ziet, altijd verrassend!

Prijzen variëren van € 75,00 voor de kleine prentjes tot € 250,00 / € 350,00 voor de grotere prenten.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Pin It on Pinterest

Share This