Kunstenaar

Jaap Deelder

beelden

 » Jaap Deelder

Jaap Deelder (Terschelling, 1952, autodidact) maakt beelden in hout en steen, waarbij de natuur in het algemeen en vogels in het bijzonder een centrale rol spelen. Hij wil dat zijn beelden zoveel mogelijk voor zich spreken en streeft naar ornithologische juistheid. “Het moet kloppen; maten, houdingen en verhoudingen moeten juist zijn.”
Details weglaten en een zekere mate van stilering kunnen om technische of artistieke redenen een belangrijke rol spelen, maar mogen de natuurlijke vorm geen geweld aandoen, vindt hij. “Een vogel is al zo mooi, daar moet je niets aan toevoegen of veranderen.”

Jaap gebruikt verschillende steensoorten en vele houtsoorten om een tipje van de sluier der natuurlijke rijkdommen op te lichten. Wanneer door anderen naast ambachtelijke ook artistieke kwaliteit wordt gezien, heeft Jaap helemaal zijn doel bereikt.

Sinds eind jaren tachtig heeft hij regelmatig exposities in binnen- en buitenland. Veel van zijn werk is in privé- en museumbezit. Er zijn ook meerdere verzamelaars van zijn werk.
Sinds de jaren negentig doet hij regelmatig mee met kunstenaarsprojecten van de Artist for Nature Foundation (ANF).

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Pin It on Pinterest

Share This