Kunstenaar

Loek Prins

beelden

 » Loek Prins

Als kind was ik al gefascineerd door dieren, roofdieren in het bijzonder. De slechte roofvogelstand in die tijd en het bijwonen van een roofvogel- en uilenshow tijdens een bezoek aan Duitsland, wakkerden de liefde voor roofvogels verder aan.

Na de opleidingen goudsmeden en zilversmeden in Schoonhoven, 3D-design aan de Hogeschool der Kunsten Utrecht en na een zestal jaren in de (kunst)bronsgieterij, ben ik zelf weer aan het boetseren gegaan.
In het begin richtte ik me vooral op roofvogels en uilen, maar in de loop der jaren ook op andere soorten dieren.
De dieren moeten met strakke, heldere lijnen en detaillering hun ‘eigenheid’ krijgen, waardoor ze voor mij tot leven komen, al in het stadium van was.
Voor mij komt alles bij elkaar in mijn beelden, mijn liefde voor de natuur en dieren, voor ambacht en kunst, voor detail en geduldwerk. Boetseren is het mooiste wat er is.

Naast vrij werk ook werk in opdracht gedaan voor onder meer de gemeente Utrecht (muntenroute, 1e stadszegel, Pauluszegel) , de Koninklijke Nederlandse Munt (o.a. penningen) en voor diverse beeldhouwers en private partijen.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Telefoon:

Pin It on Pinterest

Share This