Kunstenaar

Piet Eggen

schilderijen

 » Piet Eggen

Een echte vogeltekenaar ben ik niet, maar een dode vogel vind ik toch iets speciaals, want het is niet het dode ervan dat mij boeit, maar het verstilde. De schoonheid in die verstilling. Ik zie het als een stilleven in de letterlijke zin van het woord stil leven; dat is wat het is. De Fransen zeggen dat zo mooi: nature mort.

Smelleken vrouwtje
Met dit smelleken kwam mijn buurvrouw aanzetten. De vogel was tegen het raam gevlogen. Ik dacht eerst dat het een jonge boomvalk was. Dat dachten trouwens velen met mij, ook kenners. Langzaam kwam eruit dat het een smelleken was, een zeldzaamheid in het Reestdal waar ik woon. Hoe dan ook, een prachtige vogel om te schilderen.

Bonte specht
Deze specht vond ik onder de eikenbomen bij mijn atelier. Puntgaaf en zo mooi van kleur. In al zijn verstilling vroeg hij er gewoon om geschilderd te worden.

Studie van Javaanse maraboe
Nooit geweten dat in Indonesië en Zuidoost-Azië ook maraboes voorkomen, ik dacht altijd dat het een Afrikaanse soort was. Maar naast de Javaanse is er ook nog een Indische maraboe.
Getekend in Taman burung (een vogelpark) tijdens een workshop die ik in 2003 in Bogor op Java gaf.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Pin It on Pinterest

Share This