Kunstenaar

Richard van der Koppel

sculpturen

 » Richard van der Koppel

Mijn naam is Richard van der Koppel, een in 1968 geboren beeldend kunstenaar. Van kinds af aan ben ik gefascineerd door de magie van beelden. Ik studeerde beeldhouwen en monumentale vormgeving aan de Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s Hertogenbosch waar ik in 1997 afstudeerde met conceptueel werk, wat zich heeft geëvolueerd tot figuratieve en esthetische beelden. Beelden vol dramatiek en beweging die zich begeven in het grensgebied van de klassieke en moderne beeldhouwkunst.

Ik heb altijd grote interesse gehad in de natuur en ben nog steeds gefascineerd door alles wat groeit, bloeit en beweegt. Elke dag geniet ik weer van de schoonheid van de natuur waarin vogels voor mij een belangrijke plaats innemen. Rond mijn huis en atelier is het een drukte van belang, van alles vliegt en hipt voorbij.

De schoonheid en de kracht van deze vogels zetten mij aan het werk. Dit wil ik graag met een groter publiek delen en zo ontstaan mijn “vogelbeeldjes”. Eén houding of beweging kan een beeld oproepen, deze houd ik vast en verwerk ik later. Bij een nieuw sculptuurtje zoek ik naar de meerwaarde ervan, ik zet een houding wat zwaarder aan, ik stileer of ga nog verder door bijvoorbeeld een spiegeling te maken zoals ik heb gedaan bij een aantal beeldjes uit de Lepelaar serie.

Hiermee hoop ik het publiek te verbazen en mijn liefde voor de natuur over te brengen. Met de stille hoop dat ze anders gaan kijken en meer respect krijgen voor de kwetsbare natuur.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Pin It on Pinterest

Share This