Kunstenaar

Robin d’Arcy Shillcock

schilderijen en tekeningen

 » Robin d’Arcy Shillcock

“Ik ben diep doorgedrongen in de wildernis, daar waar vogels als schaduwen verschijnen om meteen weer in schaduw te verdwijnen. Telkens en in elk jaargetijde terugkeren naar een bekende plek, verdiept mijn begrip van het landschap en haar bewoners. Elke schets, elke summiere notitie van een ruglijn of contour van een vleugel, elke reconstructie van hetgeen zo vluchtig werd gezien, draagt daartoe bij.
Ik heb een havik losgelaten op prooi, was deelgenoot in de ‘kill’. Ik heb wilde vogels in huis gehaald, ze verzorgd totdat ze terug konden keren naar het échte leven. Een vogel op de hand, de zachtheid van veren, het kloppend hart gevoeld, doet mijn eigen hart in verwondering openen.
Mijn vogelschilderijen zijn veelal portretten van individuen, geen illustraties van soorten. Ik tracht die aspecten van hun leven waarin ik deelde, te verbeelden. Van geboorte tot de dood. Mijn interesse houdt niet op waar het leven eindigt. Elk portret is een hommage aan een individu, of aan een betekenisvol moment ermee gedeeld. Ik schilder omdat ik niet kan vergeten, om het voortschrijden van de tijd te vertragen en om te kunnen zeggen: Kijk, dit is zo’n moment dat ik niet wilde loslaten.”

Robin d’Arcy Shillcock geniet een internationale reputatie als beeldend kunstenaar, schrijver en organisator van kunstprojecten.
Zijn werk is opgenomen in museale, particuliere en bedrijfscollecties in acht landen.
Zijn boeken over kunst en reizen verschenen in vijf talen.

Robin d’Arcy Shillcock, ‘De vogeltekenaar’, door Frâns Faber

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Pin It on Pinterest

Share This