Kunstenaar

Tineke Nusink

bronzen beelden en schilderijen

 » Tineke Nusink

Tineke Nusink is gespecialiseerd in hedendaagse figuratieve bronzen beelden, waaronder veel vogels. In 1974 studeerde zij, cum laude, af aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. Docenten waren Arie Teeuwisse, Bram Roth, Ian Pieters en Gijs Voskuyl.

Als kind al was ik gefascineerd door vogels. De meeste zijn prachtig van vorm en kleur. Van gedomesticeerde vogels tot exemplaren in het wild. De dieren die ik ‘vang’ in mijn werk zijn bijna altijd inheems.
Naast mijn vrije werk, werk ik regelmatig in opdracht. Zoals mijn laatste sculptuur voor de Sint Jacobus de Meerdere aan de Parkstraat in Den Haag.
De liefde voor de natuur heb ik van huis uit meegekregen. Als klein kind ging ik na schooltijd de natuur in en bekeek en observeerde ik alles wat ik tegen kwam. Mijn grootvader verzamelde mineralen, gesteenten en schelpen. Verder had hij ook een terrarium met poppen en vlinders uit verre landen.
Op de academie vroeger moesten we verplicht één dag in de week naar Blijdorp en daar naar levende dieren tekenen. Of bomen en planten. Ik vond dat fantastisch.

Naast mijn bronzen beelden schilder ik ook regelmatig. Vogels zijn een steeds terugkerend thema.

Middels mijn werk probeer ik mensen de schoonheid van de natuur te laten zien. We moeten zuinig zijn, want de ecosystemen zitten ingenieus in elkaar en de balans is zo verstoord.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Telefoon:

Pin It on Pinterest

Share This