Kunstenaar

Yvonne Melchers

olieverfschilderijen

 » Yvonne Melchers

Yvonne Melchers wordt in haar schilderkunst van meet af aan heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor de Noordzeestranden in hun koele licht en het warme Italiaanse leven in al zijn facetten. Zij schildert wat haar hart haar ingeeft en zo ontstaan series: De Noordzee, Italiaanse Taferelen, Kamers met Uitzicht, Siena Palio Portretten en Stillevens. Af en toe schildert zij een portret of een ander onderwerp in opdracht.

Zij heeft altijd van vogels gehouden. Schilderkunstig hebben de meeuwen haar voorkeur, niet in de laatste plaats vanwege hun verbondenheid met de zee en het strand. Ze figureren dan ook vaak in haar schilderijen uit de serie De Noordzee.

Heaven sent
Zomer 2010, Stresa/Lago Maggiore, op doorreis naar Toscane. Ontbijt op het terras van een deftig hotel. Alleen en in mineur door een teleurstellende ervaring de vorige dag. Letterlijk uit het Blauwe Hinein landt een musje trefzeker op mijn bord. Het heeft geen idee van de troost die het brengt. Of wel?

Happy Landing/North Sea Blues
Op een doodstil strand aan de Noordzee een broodje eten. Een meeuw ziet dat en durft heel dichtbij te komen. Camera in de aanslag voor een foto tijdens de landing. In mijn atelier een vertaling maken naar olieverf en de parelmoeren kleurtjes in zijn veren ontdekken.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Pin It on Pinterest

Share This