Kunstenaar

Evert den Hartog

beelden

 » Evert den Hartog

Evert den Hartog (1949) is een beeldhouwer die zijn opleiding kreeg aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten. In de jaren 1971-1976 kreeg hij daar les van o.a. Arie Teeuwisse en Bram Roth.

De eerste jaren na zijn opleiding maakte hij voornamelijk keramische beelden tot hij met een collega besloot zelf beelden in brons te gaan gieten. Mede door de werkzaamheden in een bronsgieterij leerde hij het vak in al zijn facetten kennen. De beelden worden nu in België bij bronsgieterij Art Casting gegoten.

Vogels en stieren zijn dieren die steeds weer in zijn werk opduiken. Bij de vogels lijkt het brons geen gewicht te hebben en balanceren deze beelden op één poot of zweven ze, slechts met de vleugelpunten aan elkaar verbonden, vrij in de lucht. Steeds wordt gezocht naar een ‘beeld’ dat een moment van spanning even stilzet om de toeschouwer dit bewuste moment te laten zien.
Humor is een element dat hij graag toevoegt aan zijn beelden; het geeft de beelden iets luchtigs en vanzelfsprekends.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Telefoon:

Pin It on Pinterest

Share This