Kunstenaar

Hans J. Geuze

aquarelschilderijen

 » Hans J. Geuze

Van jongs af aan heeft Hans getekend en geschilderd, vooral vogels en vlinders. Zijn favoriete schildertechniek is aquarelleren. Hij heeft zich altijd laten inspireren door het ontstaan en het gebruik van kleuren en patronen en hoe deze vooral door vlinders en vogels worden gebruikt om te overleven. Hier geeft hij ook lezingen over, waarin hij laat zien hoe kleuren in vlinderschubben ontstaan en hoe ze bijdragen aan camouflage en mimicry.

Geuzes vlinderschilderijen zijn te zien op zijn website en in zijn boeken ‘Dagvlinders’, 2009, in eigen beheer en ‘Vlinders, De Kunst van het Kleine’, 2011, KNNV Uitgeverij.

Hans heeft zijn werk geëxposeerd in talrijke nationale en internationale tentoonstellingen en is terug te vinden in publicaties.

Meer over Hans J. Geuze onder zijn schilderijen

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Website:

Telefoon:

Wildlife-artist/Bioloog Johannes Jacobus (Hans) Geuze was van beroep hoogleraar Celbiologie aan de Universiteit van Utrecht waar hij een onderzoeksgroep leidde naar cellulaire transportprocessen. Prof. Hans J Geuze is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Kunsten en Wetenschappen (KNAW) en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Samen met de Natuurgroep Kockengen nam hij het initiatief tot het inrichten van het Polderreservaat in het Groene Hart.
Hij behoorde tot de oprichters van Artist For Nature Foundation (ANF), waarvan hij de 1e president was met Ysbrand Brouwers als directeur. Het ANF bestaat uit een internationale groep van meer dan 100 schilders en beeldhouwers die zich laten inspireren door de natuur in de breedste zin van het woord. Doel van het ANF is de aandacht te vestigen van het publiek en overheden op bedreigde natuurgebieden in binnen- en buitenland door het organiseren van artistieke workshops, tentoonstellingen, persconferenties, en door het uitgeven van kunstboeken.

Geuze maakt deel uit van een groep enthousiaste vogelaars, het KOAG. Met zijn vrouw Judith en het KOAG maakt hij al meer dan 30 jaar reizen over de gehele wereld. Hij heeft inmiddels meer dan 4700 vogelsoorten gezien.

Pin It on Pinterest

Share This