Kunstenaar

Claudia van de Leur

Houtsnede, Acrylverf op hout

 » Claudia van de Leur

“Naar buiten, banjeren, met schetsblok en potlood of fotocamera is voor mij de ultieme ontspanning én inspiratie. Al wandelend langs de IJssel bij Wijhe of de Waddenzee kan ik verdwijnen in het landschap en gefascineerd kijken naar details van de natuur. Een weids landschap, de wind door je haren, zonlicht op het water, een vogelveer, een pad om te volgen.

De dingen die mij onderweg inspireren of verwonderen probeer ik te vangen in een beeld, om iets van deze verwondering te bewaren en te delen met anderen. De onderweg verzamelde beelden verwerk ik vervolgens in gedetailleerde tekeningen en houtsneden.”

In de periode dat ik in Zwolle woonde groeide mijn interesse voor vogels. In de Vinexwijk Stadshagen zijn opvallend veel vogel. Tijdens mijn dagelijkse ochtendwandelingen begon ik de wijkvogels te herkennen op hun vaste plek in de wijk, maar ook de patronen daarin. En zo kwamen ook de vogels mijn werk binnen.

Het proces van houtsneden maken in de reductietechniek is een langzaam proces waarbij je soms maanden aan een prent werkt. Als tegenwicht voor dit langzame proces maak ik graag tekeningen en kleine schilderingen van vogels. De vogels schilder ik op rest stukjes hout die overblijven tijdens het productieproces van kozijnen en meubels. Of op hout van bomen die gevallen zijn door storm of door ziekte moesten wijken.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Website:

Pin It on Pinterest

Share This