Kunstenaar

Yvonne Zomerdijk

Schilderijen

 » Yvonne Zomerdijk

Yvonne Zomerdijk (1973) is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Beverwijk, een plaatsje dichtbij de duinen en de zee. Ze maakt schilderijen en beelden. In haar vrije tijd is ze graag in de natuur.

Haar schilderijen schildert ze met acrylverf, die ze in meerdere lagen op het doek aanbrengt. Doordat ze gebruik maakt van de tamponeertechniek krijgt haar werk een “wollige” uitstraling.

In de loop der jaren zijn vogels steeds meer op de voorgrond komen te staan in haar werk. Waar vogels in haar vroegere werk louter figureerden als symbolen, zijn ze nu steeds vaker het onderwerp. Soms geeft ze haar vogels menselijke trekken, maar vaak genoeg komen ze in een surrealistisch tafereel terecht.

Haar inspiratie haalt ze overal vandaan, een mus in de tuin, de meerkoeten en reigers uit de sloot aan de kant van de weg, de scholeksters op het strand of een artikel in de krant over gestolen neushoornvogels. Ook is ze een groot bewonderaar van het werk van John James Auboudon.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Pin It on Pinterest

Share This