Kunstenaar

Erik van Ommen

diverse technieken

 » Erik van Ommen

“Kunst en natuur zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Ik zie het dan ook als een taak mij als beeldend kunstenaar in te zetten voor het behoud van datgene wat mij inspireert.”

 

~ Erik van Ommen

Erik van Ommen (1956) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Hij maakt figuratief werk en exposeerde in musea en galerieën in binnen- en buitenland. Zijn oeuvre bestaat uit olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, lino- en houtsneden, penseeltekeningen, sumi-e-schilderingen en videofilms. Hij schreef de teksten voor een aantal van zijn boeken.
Erik woont, werkt en exposeert in Atelier Brink 2, een oude pastorie op de historische Brink in Vries.

Erik werkt bij voorkeur projectmatig en publiceerde onder meer boeken over de bijeneter, dwerggans, grauwe kiekendief, boerenzwaluw, kluut en ijsvogel. In 2013 verscheen tijdens een overzichtstentoonstelling in Slot Zeist het boek Het Waddenatelier, waarin voor het eerst ook videofilms zijn opgenomen. In maart 2018 publiceert hij Poldervogels, zijn 25e boek. Daarvoor maakte hij houtsneden, aquarellen en penseeltekeningen in de vogelrijke polders bij het Zuidlaardermeer, niet ver van zijn huis.

Voor het VARA-programma Vroege Vogels ontwierp hij het logo van de grutto, Nederlands nationale vogel. In 2015 riep hij in samenwerking met Vogelbescherming Nederland ‘Het Bevlogen Oog’ in het leven, de prijs voor de beste vogeltekenaar. In 2016 schilderde hij, in opdracht van PostNL, het postzegelvel ‘Griend – vogels van het Wad’. Hij maakte de penseeltekeningen voor Alle vogels, het boek waarvoor Koos van Zomeren in 2017 de oeuvreprijs kreeg. Erik is mede-oprichter van de ‘Artist for Nature Foundation’ en initiator van ‘Het Tuinparadijs/reservaat’.

Deze bevlogen kunstenaar beschouwt de wereld als zijn atelier en werkte buiten Europa in India, Egypte, Israël, Kenia, Mauritanië, Gambia, Senegal, Namibië, Zimbabwe, Canada en een groot deel van de Verenigde Staten. In 2000 was hij artist in residence in Japan, in 2017 in het wetenschapsdorp Ny-Ålesund op Spitsbergen.

Over Eriks atelier en verkoop: www.atelierbrink2.nl.

Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u een kunstwerk aankopen dan kunt u via onderstaande informatie contact opnemen met de kunstenaar.

Pin It on Pinterest

Share This